Parcări de lungă durată pentru Aeroportul Otopeni

Posted by on iunie 02, 2015
Fără categorie

După cum știu unii dintre voi, nu sunt de loc prietenul taximetriștilor. De aceea, acum câțiva ani, când au început să apară parcările de lungă durată pe lângă Otopeni am fost foarte bucuros.

Sigur, pentru bucureștenii care plătesc maxim 100 de lei dus-întors taxiul (cu aparat de taxare corect), ele nu sunt încă o soluție pentru vacanțe, ci doar pentru plecările mai scurte, gen city-break. Eu încerc totuși să le folosesc de câte ori am ocazia și am zis să vi le prezint și vouă pe cele mai cunoscute, împreună cu câteva date și impresii personale. E posibil ca și alte hoteluri din zonă să ofere asemenea servicii dar să nu fi aflat încă de ele.

So, parcările pe care le-am folosit până acum sunt:

Parcarea aeroportului

Parcarea oficială a aeroportului ar trebui să fie cea mai interesantă datorită apropierii de terminal. Din păcate, dezorganizarea și indicatoarele incomplete te fac să pierzi o grămadă de timp, cel puțin prima dată când o folosești.

În primul rând, la intrarea în aeroport dinspre București nu există indicator decât pentru P3 – de P4 trebuie să știi dinainte. Apoi, parcarea respectivă a fost transformată dintr-o parcare normală prin închiderea unor intrări și ieșiri, dar fără a le scoate și indicatoarele. Ai deci toate șansele să te trezești față în față cu niște blocuri de beton când încerci să intri sau să ieși de acolo.

Datorită aglomerației și a sistemului de plată inflexibil (dacă ai intrat, trebuie să plătești 40 de lei ca să mai ieși) mulți ajung să parcheze pe iarbă sau pe drumurile de acces. Un efect secundar este că nu te mai poți baza pe numărul de locuri libere afișat de sistem. Mi s-a întâmplat să văd locuri libere deși sistemul indica că parcarea e plină.

Alte probleme țin de numărul insuficient de jetoane (se termină jetoanele din aparatul de la intrare) și de cât de complicat este să ajungi din terminalul sosiri la parcare (trebuie să folosești pasajul de la etajul 1 al terminalui sosiri, care este semnalizat prin niște indicatoare fără vizibilitate și câteodată chiar neaduse la zi). De asemenea, nu există supraveghere video.

Park&Fly Otopeni

Park&Fly a fost prima parcare pe termen lung apărută la aeroport. Prețurile sunt un pic mai mari decât la aeroport, iar în preț este inclus și transferul la și de la aeroport cu microbuzul. În mod normal drumul nu durează mai mult de 5 minute, dar dacă ai ghinion și tocmai a plecat cu alți clienți, e posibil să ia ceva mai mult.

Impresia generală a fost de profesionalism, dar prețurile mari îl recomandă în special celor veniți de departe sau care își pot deconta cheltuielile.

Rin Airport Hotel

  • Tarife: 20 lei/zi
  • Locație: pe DN1, sensul spre București
  • Timp de transfer: 10-15 min, cu microbuzul (gratuit, merge la fiecare oră)
  • Rezervare: telefonic, doar pentru grupuri

Chiar dacă are un preț scăzut, plasarea pe sensul spre București și transferul doar o dată pe oră fac această locație mai puțin interesantă. Dacă sunteți genul care ajunge cu mai mult de 2 ore înainte la aeroport și eventual vă permiteți să pierdeți un microbuz, ar putea fi o soluție.

Motel Săftica

  • Tarife: variabil, conform listei
  • Locație: pe DN1, sensul spre Ploiești, în Săftica
  • Timp de transfer: 15-45 min, cu mașina (gratuit)
  • Rezervare: online și telefonic

Motelul Săftica oferă cel ma redus preț dintre cele 4 parcări, dar este și cel mai îndepărtat de aeroport, fiind în Săftica, după lac. Datorită locației și a faptului că transferul se face cu 1 singură mașină de 4 locuri, s-ar putea ca transferul să dureze mai mult (dacă mai sunt și alți călători șoferul trebuie să facă mai multe curse). La întoarcere am așteptat aproape jumătate de oră după mașină. Cred că folosirea unui microbuz s-ar impune.

O altă problemă pentru șoferii corecți o reprezintă faptul că primul loc unde se poate întoarce regulamentar spre București este tocmai în Vlădiceasa, la câțiva kilometri buni spre Ploiești. Șoferii de transfer folosesc o trecere pentru pietoni pe post de loc de întoarcere.

Partea bună e că și această parcare este disponibilă 24/24 și la prețul unui transfer cu taxiul poți staționa până la 6 zile.

 

Sper că lista de mai sus vă va ajuta să vă faceți o idee asupra opțiunilor de parcare disponibile în apropierea aeroportului. Voi unde parcați când mergeți cu mașina voastră la Otopeni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.