Posted by
on aprilie 14, 2011
Fără categorie /
2 Comments
(but just for RDS clients)
A few days ago, I noticed a WiFi access point at Eroilor station. I took out my mobile phone and scanned for wireless networks, and much to my surprise I discovered 2 networks called Digi-Eroilor-1 and Digi-Eroilor-2 (or something like that). When I tried to connect, the first page announced me that the service was only available to RDS landline and Wireless Internet subscribers.
I haven’t got a chance to test the connection, but it’s still a nice touch. I’m guessing it’s kind of a replacement for 3G services, that Vodafone and Orange are providing in the metro, but I haven’t been able to find an official announcement or anything of the kind.
So, has someone else seen these networks, and if yes, where?
Posted by
on aprilie 04, 2011
Fără categorie /
3 Comments
Acum două săptămâni am fost invitat să le vorbesc unor studenți ce urmează „Cursul de dezvoltare liberă” despre Wikipedia și alte proiecte libere în care am fost implicat. Am decis să mă orientez spre proiecte non-software, tocmai pentru a le oferi și o altă abordare a libertății decât cea pe care o văd la curs.
Am vorbit deci despre oportunitatea folosirii limbii române în cât mai multe din proiectele la care participă, apoi despre Wikipedia și OpenStreetMap, iar în final le-am prezentat câteva informații sumare despre licențele specifice pentru bazele de date. Prezentarea este disponibilă in format odp și pdf.
Prezentarea a fost bine primită, diferența între harta OSM înainte și după importul de date CLC smulgând câteva aplauze 😛 Din păcate s-a observat și în rândul studenților prezenți acolo o lipsă de încredere în capacitatea românilor de a produce conținut de calitate, precum și dorința multora de a pleca din România. Argumentul cel mai des folosit pentru utilizarea limbii engleze în blogurile lor a fost „pot să îl prezint unui angajator de afară”.
Un oarecare interes a stârnit și ideea mea cu o aplicație Google Apps de transfer de date între OSM și Wikipedia. Voi încerca să o pun în aplicare la următorul Coding Day organizat de PyBucurești.
Sper ca din cei vreo 20 de oameni prezenți măcar vreo 2-3 să aibă curiozitate să încerce proiectele despre care am vorbit.